Two-Hour Film Challenge Information Packet

Meet our Film Challenge Team Captains

Scottsdale Community College's School of Film+Theatre welcomes The Second City Film School expert comedy coaches and filmmakers as film challenge team captains.

Edmund O'Brien
Edmund O'Brien
Kimmie Companik-Warner
Kimmie Companik-Warner
Chloe Caudillo
Chloe Caudillo
Jon Schwolsky
Jon Schwolsky
Jeri Marshall
Jeri Marshall
Mia Weinberger
Mia Weinberger

Vitals

When: Wednesday, November 9, 2022

Times: (MST, Arizona)

  • Log into the greenroom starting at 3:30 pm
  • Challenge 4 - 6 pm (sharp)
  • Upload grace period 6:01 - 6:15 pm
  • Screening 6:30 pm (approx. 15 minutes)
  • Voting, immediately after screening
  • Winners announced immediately after voting

Where: Film Challenge Green Room

  • Zoom.com
  • Meeting ID: 830 1991 5944
  • Pre-registration on Zoom REQUIRED for all watchers & participants
  • Zoom Pre-Registration:

Pacific Standard Time (1 hour earlier than Arizona)

  • Log into the greenroom starting at 2:30 pm
  • Challenge 3 - 5 pm (sharp)
  • Upload grace period 5 - 5:15 pm
  • Screening 5:30 pm (approx. 15 minutes)

Central Standard Time (Chicago Time)

  • Log into the greenroom starting at 4:30 pm
  • Challenge 5 - 7 pm (sharp)
  • Upload grace period 7 - 7:15 pm
  • Screening 7:30 pm (approx. 15 minutes)

Eastern Standard Time

  • Log into the greenroom starting at 5:30 pm
  • Challenge 6 - 8 pm (sharp)
  • Upload grace period 8 - 8:15 pm
  • Screening 8:30 pm (approx. 15 minutes)

Greenwich Mean Time

  • Log into the greenroom starting at 10:30 pm
  • Challenge 11 pm - 1 am (sharp)
  • Upload grace period 1 - 1:15 am
  • Screening 1:30 am (approx. 15 minutes)

Moscow Standard Time

  • Log into the greenroom starting at 1:30 am
  • Challenge 2 - 4 am (sharp)
  • Upload grace period 4 - 4:15 am
  • Screening 4:30 am (approx. 15 minutes)

Japan Standard Time

  • Log into the greenroom starting at 7:30 am
  • Challenge 8 - 10 am (sharp)
  • Upload grace period 10 - 10:15 am
  • Screening 10:30 am (approx. 15 minutes)

Australian Eastern Daylight Time

  • Log into the greenroom starting at 9:30 am
  • Challenge 10 am - 12 pm (sharp)
  • Upload grace period 12 - 12:15 pm
  • Screening 12:30 pm (approx. 15 minutes)

Central Africa Time

  • Log into the greenroom starting at 12:30 am
  • Challenge 1 - 3 am (sharp)
  • Upload grace period 3 - 3:15 am
  • Screening 3:30 am (approx. 15 minutes)

India Standard Time

  • Log into the greenroom starting at 4 am
  • Challenge 4:30 - 6:30 am (sharp)
  • Upload grace period 6:30 - 6:45 am
  • Screening 7 am (approx. 15 minutes)

Before the Challenge:

Teams should have one prior touch-base meeting by Tuesday, November 8

  • Determine and test how team will share footage during the Challenge
    • Google Drive (free to SCC students), Dropbox, or other
  • Share info re: each others’ skills & resources
    • Each team will have a designated editor unless all are capable

During the Challenge:

  • Teams may be all in-person, all online or a mixed (hybrid) team.
  • Team captains may participate like any other team member
  • All team members may write, act, record video and/or edit

After the Challenge:

  • By 6:01 pm (MST), each team needs to have taken a screenshot of their film’s upload progress screen and posted to the GreenRoom
  • Films should be uploaded here

Get on a Team!

  • Any member of the public may participate on a team for the Two-Hour Film Challenge, no experience necessary
  • Must register and sign release and media forms
  • Email your completed forms to [email protected]

Or, Attend the Watch Party!

  • All members of the public, including friends and family, may join the Watch Party to watch the film challenge live from the Green Room starting at 3:30 pm (MST) and help with judging
  • Register before-hand to be admitted to the Green Room: 

Each member of the winning team may choose one of the following as their prize courtesy of The Second City, established 1959.

Register for the Two Hour Film Challenge: http://tiny.cc/Take_The_Challenge